Bu düzeydeki kumlama işlerinde iş parçasının yüzeyi yağ, kir, pas, boya ve diğer yabancı maddelerden %96 oranında arındırılmaktadır.
ISO 8501-1'e göre SA 2½ standardı "çok iyi temizlik" seviyesini ifade etmektedir.
Kumlama, basınçlı hava gibi bir akışkanla, iş parçasının yüzeyine kum olarak adlandırılan mikro boyutlardaki malzemelerin püskürtülmesidir.
İşletmemizde her türlü kumlama uygulaması profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Her ebattaki kalıplar hassas ve istenen pürüzlükte kumlanmaktadır. Ahşap eskitme uygulamaları yapılmaktadır.
Askılı kumlama, makine bünyesindeki askılara asılan malzemeleri boya ve pastan arındırmak, boyayı daha iyi tutan bir yüzey oluşturmak ya da malzeme uzerinde pürüzlü yüzey oluşturmak amacıyla, özel yapılmış saçma veya gridi makine türbinleri vasıtasıyla malzeme üzerine uygulamakla yapılan bir işlemdir. Genelde büyük ebatlardaki malzemelerin kumlanmasında kullanılan bir kumlama şeklidir.
Tamburlu kumlama, askılı tipe göre daha küçük parçaların kumlanmasında kullanılan bir sistemdir. Bu sistemde kumlanacak olan malzemeyi boya ve pastan arındırmak, boyayı daha iyi tutan bir yüzey oluşturmak ya da malzeme üzerinde pürüzlü yüzey oluşturmak amacıyla makinenin tambur adı verilen yüksek korunaklı lastik bant haznesinde dönerek özel yapılmış saçma veya gridi makine türbini vasıtasıyla malzeme üzerine uygulamakla yapılan bir işlemdir.
Tablalı kumlama, askılı ve tamburlu kumlamadan farklı olarak, kumlanmak istenen malzemeyi döner lastik şerit bant üzerine dizmek süretiyle istenilen yüzeyi kumlamak için tercih edilen kumlama tipidir.
Özel paslanmaz bilya, grid ve cam malzeme ile gerçekleştirilen kumlama uygulanmasıdır. Paslanmaz bilya, grid ya da cam malzeme ile yapılan kumlama sayesinde kumlanan malzeme daha parlak, temiz ve paslanmaz bir yüzeye kavuşur.
Makine ile kumlamanın uygulanamayacağı durumlarda, özel tasarlanmış kumlama odalarında, her ebattaki iş parçaları SA 2.5 seviyesinde ve homojen biçimde manuel olarak kumlanmaktadır.